Magasinprosjektet gikk i 2019 inn i en ny fase. Byggefasen var over og nå startet innflyttingen. Dette ble markert i vår temporære utstilling «Gull eller gråstein» designet av Maria Stephansen hvor samlingsforvaltningens alkymi forklares, ja hedres! Velkommen innom!

Etter byggeperioden feiret vi den offisielle åpninga sammen med mange gjester: varaordføreren, kultursjefen, styrelederen og entreprenøren. Vi har installert oss i arbeidsrommene og har gitt magasinene en siste grundig rengjøring før samlingsmaterialet gjør sitt inntog.

Hjemflytting av museets arkiv er allerede avsluttet, takket være hjelpen fra våre fantastiske formidlere Maria og Julia.

Vår arkivar Tove har i tillegg ordnet arkivmateriale fra Norske Kvinners Sanitetsforening i Hammerfest, Indrefjord og Kårhamn. Før vi kunne møte representanter fra Hammerfest Sanitetsforening for flere opplysninger, måtte 10 protokollbøker som på grunn en vannskade var muggbefengt, renses av konservator Daniela.

Også de første gjenstandene kunne flyttes fra eksternlageret til museet. Under rengjøringa ser vi nærmere på dem og oppdager gjerne noe som vi ikke har sett før.

Husker du St. Elisabeth hospitalet i Strandgata? Da den ble revet i 2013, tok museet vare bl.a. på helgenfiguren som sto ved fasaden. Nå oppdaget vi innrissinger på baksiden som tyder på hvem som har laget den og når. Vi har registrert, merket og publisert objektene på http://www.digitaltmuseum.no/ .

Vi legger ikke skjul på at vi hadde sommerfugler i magen, da vi endelig kunne plassere de første gjenstandene i et av de nye magasinene.

For deg som er nysgjerrig, har vi laget en mappe på DigitaltMuseum der du kun kan se de nypubliserte objektene. Hvis du ønsker å se på alle publiseringer, bruk «gjenreisningsmuseet» som søkeord på startsida.

Vi legger til flere registreringer fortløpende og kanskje har akkurat DU flere opplysninger til oss. Gi oss tilbakemelding via kommentar-funksjonen på digitalt museum!