Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Åpning av kunstutstillingen "ÅPEN" av Ingjerd A. Gamst Hildebrandt

  Velkommen til åpningen av kunstutstillingen «ÅPEN» torsdag 9. september 2021 kl. 17.00 på Nordkappmuseet.
  Årets festivalkunstner i Nordkapp Filmfestival er Ingjerd A. Gamst Hildebrandt. Hun er født i Honningsvåg i 1959, og flyttet hjemmefra i 1975. - Jeg har vært innom hjemmet nesten hvert år siden da, sier hun. Det er alltid en glede å komme hjem en tur. Hun er i dag bosatt i Lillestrøm kommune.
 • Knut Erik Jensen

  Knut Erik Jensen - slik du aldri har hørt eller sett han før!

  Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark starter opp et turneprosjekt under Nordkapp Filmfestival i september. Prosjektet inneholder en turne med filmregissør Knut Erik Jensen som skal besøke alle vår 6 museer fra Hammerfest i vest til Berlevåg i øst. Målgruppen for prosjektet er å invitere inn eldre til et møte med filmregissør Knut Erik Jensen. Våre to museer i Nordkapp og Gamvik er de to første ut i turneen, med Nordkapp lørdag 11.09 og Gamvik/Slettnes fyr mandag 13.09.

 • Lysbilde2

  Gabrielsen og Kivijärvi

  Utstillingen forlenges til ut august

  Vi er stolt av å presentere vår nye fotoutstilling med bilder av Leif Gabrielsen og Kåre Kivijärvi. To anerkjente fotografer fra Finnmark som begge startet karrieren med hvert sitt bokskamera, Kivijärvi som 12-åring i Hammerfest og Gabrielsen som 14-åring i Honningsvåg. Begge har senere arbeidet som journalist-fotograf og senere frilans fotograf. Kunstnerne leker med lys og skygge, kontraster og grafikk. Bildene reflekterer oppveksten i Finnmark og motivene er sentrert rundt identitet, barn og oppvekst.

 • plakat Samiske hus November 2019

  Samiske hus

  Samiske Hus er en fotoutstilling som er utviklet av antikvaren Randi Sjølie. Hun har arbeidet med samisk byggeskikk i over 25 år og i sammenheng med arbeidet ble det tatt mange bilder av mange forskjellige typer samiske bygg som kan fortelle noe om variasjonen i samisk byggeskikk gjennom de siste århundrene.

  Fotoutstillingen har vært utstilt tidligere på Tana og Varanger Museumssiida og har nå kommet til Nordkappmuseet.

 • portrett utstilling 2019

  9 kunstnere - 9 portretter

  Torsdag 07.11.2019 ble det åpnet en helt ny utstilling på Nordkappmuseet. Denne flotte utstillingen er et resultat av et prosjekt skolegruppen i Nordvågen Barnehage har arbeidet med over lengre tid. Resultatet er ni fantastiske portretter som vi på Nordkappmuseet har fått lov å stille ut. 

  Velkommen til oss!