Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Knut Erik Jensen

  Knut Erik Jensen - slik du aldri har hørt eller sett han før!

  Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark starter opp et turneprosjekt under Nordkapp Filmfestival i september. Prosjektet inneholder en turne med filmregissør Knut Erik Jensen som skal besøke alle vår 6 museer fra Hammerfest i vest til Berlevåg i øst. Målgruppen for prosjektet er å invitere inn eldre til et møte med filmregissør Knut Erik Jensen. Våre to museer i Nordkapp og Gamvik er de to første ut i turneen, med Nordkapp lørdag 11.09 og Gamvik/Slettnes fyr mandag 13.09.

 • Slettnes fyr

  Slettnes fyr feirer 115 år

  Det finnes mange spesielle fyr langs kysten og flere fremstår i dag som landemerker og lokale attraksjoner. Det spesielle ved Slettnes fyr er at det er Europas nordligste fyr på fastlandet, og er som det en attraksjon utover mange andre.

 • utstilling

  Siglufjörður og Gamvik

  Siglufjörður og Gamvik er to små lokalsamfunn, som begge ligger på nordspissen av hvert sitt land - i Norge og på Island. Bosetting og utvikling av begge disse stedene var basert på et rikt, nærliggende fiske. Fisket var hovedinntektskilden for de to tettstedene, men biologiske og teknologiske endringer har ført til at man måtte utforske andre økonomiske ressurser.

 • Samlegjerdet ved fylkesvei 888 på Nordkyn

  Velkommen til utstillingen «Bærekraftig utvikling i Gamvik kommune»!

  Bærekraftig utvikling handler om å ta vare på behovene til mennesker som lever i dag, uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å dekke sine.

  Hvordan kan kunstnere og visuelle historiefortellere engasjere seg for økologi og bærekraft i samfunnet? Fotografer gir oss et innblikk i hvordan Gamvik kommune kan skape et bedre grunnlag for en bærekraftig fremtid. 

  Utstillingen er åpen mandag, tirsdag og onsdag hver uke fra kl.10 til 16.

 • Samefolket dag utstilling på Gamvik Museum 06

  Samefolkets dag

  6.februar markerte Gamvik museum Samefolkets dag med åpning av utstilling "Du skal ikke leite lenge før komagtuppan stikk fram." Gamvik museum fikk skolebesøk den dagen.