Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Knut Erik Jensen

  Knut Erik Jensen - slik du aldri har hørt eller sett han før - Besøker Foldalbruket 21.oktober

  Foldalbruket inviterer alle seniorer og andre interesserte til møte med Knut Erik Jensen
  Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark starter opp et turneprosjekt under Nordkapp Filmfestival i september. Prosjektet inneholder en turne med filmregissør Knut Erik Jensen som skal besøke alle vår 6 museer fra Hammerfest i vest til Berlevåg i øst. Målgruppen for prosjektet er å invitere inn eldre til et møte med filmregissør Knut Erik Jensen. 

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Åpning av kunstutstillingen "ÅPEN" av Ingjerd A. Gamst Hildebrandt

  Velkommen til åpningen av kunstutstillingen «ÅPEN» torsdag 9. september 2021 kl. 17.00 på Nordkappmuseet.
  Årets festivalkunstner i Nordkapp Filmfestival er Ingjerd A. Gamst Hildebrandt. Hun er født i Honningsvåg i 1959, og flyttet hjemmefra i 1975. - Jeg har vært innom hjemmet nesten hvert år siden da, sier hun. Det er alltid en glede å komme hjem en tur. Hun er i dag bosatt i Lillestrøm kommune.
 • Knut Erik Jensen

  Knut Erik Jensen - slik du aldri har hørt eller sett han før!

  Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark starter opp et turneprosjekt under Nordkapp Filmfestival i september. Prosjektet inneholder en turne med filmregissør Knut Erik Jensen som skal besøke alle vår 6 museer fra Hammerfest i vest til Berlevåg i øst. Målgruppen for prosjektet er å invitere inn eldre til et møte med filmregissør Knut Erik Jensen. Våre to museer i Nordkapp og Gamvik er de to første ut i turneen, med Nordkapp lørdag 11.09 og Gamvik/Slettnes fyr mandag 13.09.

 • Tvangsevakuerte Finnmarkinger på Toten

  Glede på Toten

  I år er 76 år siden Norge ble frigjort og de tvangsevakuerte fra Finnmark og Nord-Troms kunne begynne å planlegge hjemkomsten. De var spredt over hele landet. 70% befant seg i Nord-Norge og 30% i Sør-Norge. Bildet viser noen av de omlag 200 tvangsevakuerte som oppholdt seg på Toten. Endelig kunne de heise det norske flagget! Gleden var stor!
  Foto: RiddoDuottarMuseat

 • Kirsten Sand i forgrunnen, fotograf ukjent

  Kirsten Sand: Kvinneperspektiv i gjenreisningen

  Kvinneperspektivet stod sterkt da arkitekten Kirsten Sand (1895-1996) skulle delta i gjenreisningsarbeidet etter krigens herjinger av Finnmark og Nord-Troms. Som distriktsarkitekt for Nord-Troms med kontorsted på Skjervøy gjorde hun en betydelig innsats fra og med frigjøringsåret 1945 til og med 1952. Et av hennes mål var å bedre kvinners hverdag.