Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Foto: Tor Even Mathisen

«Einar - Historien om Norges landsfader»

Erling Borgen besøkte museet i går i forbindelse med hans nye dokumentarfilmserie «Einar-Historien om Norges landsfader.» Heidi Stenvold ble intervjuet om den første tiden av Einar Gerhardsen statsminister periode, og den største oppgaven arbeiderpartiregjeringen stod ovenfor, nemlig gjenreisningen av Finnmark og Nord-Troms.

 

Radio_500x427

Julen 1944 på radio

Radioprogrammet "Historien fram fra asken" ble sendt på NRK P2 om morgenen 1. nyttårsdag, Hvordan opplevde de tvangsevakuerte fra Nord-Troms og Finnmark jula for 70 år siden? Programmet varer nesten en time og har intervju med flere tidsvitner. Hør programmet fra NRKs nettradio her.

 

Eva Brauns reise i Finnmark i 1939

Torsdag 28.april hadde Nordnytt et innslag om et filmopptak som er gjort i Finnmark i 1939. Filmen er i seg selv unik fordi kvaliteten er god og det er fargebilder. Det har nå kommet fram at det var Eva Braun som gjorde disse filmopptakene. Dette gjør opptakene enda mer spesielle. Se Nordnytt her. Filmen som NRK viser er publisert på Critical Past, og her er det mye spennede stoff tilgjengelig for historieinteresserte.

Hvis du har lyst å se mer av Eva Brauns reise gjennom Norge kan du også følge denne lenken på YouTube.

Har du bilder eller film fra denne tiden? Vi er svært interessert i slikt materiale: Ta kontak med oss her.

Lenker til lokalhistorie i radio

Her er noen lenker til aktuelle saker for historieintresserte som har vært i media. NRKs programpost Norgesglasset har hatt innslag både om Arvid Pettersons bok "Fortiet fortid" og om Hammerfest som første by med elektrisk gatebelysning.