Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kulturdugnad Gamvik

åpningskonsert 2016_820x430.jpg

Hver sommer i månedsskiftet juli/august møtes lokalbefolkning, kunstnere og turister og fyller Gamvik med billedkunst, musikk, håndverk og debatt. Storslått natur og en lunefull arktisk sommer bidrar til en særegen stemning, der tradisjonelt og nyskapende stortrives i hverandres selskap. Som det framgår av navnet, er arrangementet basert på stor frivillig innsats, og Kulturdugnad Gamvik er blitt en begivenhet som vekker interesse også utenfor Finnmarks grenser.

Gamvik Kunstforening er ansvarlig arrangør og arbeidsleder, mens finansiering søkes fra både offentlig og privat hold i tråd med programmets profil. De fleste arrangementer er gratis for publikum.

De fleste oppdateringer om og bilder fra Kulturdugnad Gamvik publiseres i første omgang på facebook>>

 

Kulturdugnad Gamvik 2019

Verdens nordligste kulturfestival på fast land

Vi byr på et program med et knippe magiske, flotte artister, her får du blant annet oppleve bandet Blickenslager, Elle Marja Eira, Jørn Hoel, Marthe Valle, Tonje Unstad med flere.

Vi har også satt sammen et sterkt program for å markere at det i år er 75 år siden brenning og frigjøring av Finnmark.

 

Kulturdugnad Gamvik 2017

Kulturdugnad Gamvik 2017 gikk av stabelen 30.07 - 10.08 og inneholdt blant annet musikk, billedkunst, fotokurs, aktuell kunnskapsformidling og matglede! Se programmet her>>

Kulturdugnad Gamvik 2015

Med friluftslivets år som rød tråd, ble det nok en vellykket kulturdugnad i Gamvik i 2015. Full program her:samlet oversiktsplakat.pdf

Kulturdugnad Gamvik 2014

I 2014 utgjorde Gamvik kommunes 100-årsjubileum litt av en rød tråd i arrangementet:

programforutskrift.pdf

Kulturdugnad Gamvik 2013

I 2013 markerer kulturdugnaden 100-årsjubileet for kvinners stemmerett. Fullt program her:

programforutskrift (3).pdf

Kulturdugnad Gamvik 2011

Kulturdugnad Gamvik 2011

Som i 2010 fikk turister og fastboende ta del i et variert program i løpet av sommerens dugnad. Her var korsang, middelaldermusikk, opera og verdensmusikk. Her var grafikk, videokunst, fotografi og foredrag. Her var rein- og hvalkjøtt, seimølje og fiskeuppe. Her var yoga i gymsalen og bålbrenning i fjæra. Og her var først og fremst en masse møter mellom engasjerte, lyttende, talende og tenkende mennesker fra fjern og nær. Arrangør Gamvik Kunstforening takker deltagere, publikum, dugnadsarbeidere og samarbeidspartnere for nok en gang å ha bidratt til flotte kulturopplevelser lengst nord på kontinentet.

Kulturdugnad Gamvik 2010

Dugnaden ble offisielt åpnet av Arbeiderpartiet og Tanas Helga Pedersen. Skuepiller Henny Moan framførte dikt akkompagnert av Per Wang på trompet, og duoen Arctica Eclectica framførte musikk med utgangspunkt i sjøsamiske tradisjoner og joik. Så ble det servert reinkjøtt fra kokegrop.

Kulturdugnad Gamvik 2009

Kulturdugnaden 2009 åpnet stort og tungt. Marit Bente Norheims campingkvinner, fullskala campingvogner skulpturert som kvinneskikkelser, fikk nok mange hoder til å snu seg langs veien.