Her vil du møte forfatter Marion Palmer. Hennes bok " Bare kirka sto igjen " er et sterkt møte med mennesker som opplevde den dramatiske forflytningen av folket i Finnmark, nedbrenning av hus og heim og brutal nedslaktning av husdyr.

Heidi Stenvold, konservator ved Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms og Phd-student ved UiT, holder foredrag med tittel:«Skrikende mangel på rom, klær og sko - Norge som flyktningmottak for de tvangsevakuerte fra Finnmark og Nord-Troms 1944/46»

Vi skal møte filmskaper Ellen-Astri Lundby og se hennes film " Brennende Minner "

"Jeg har intervjuet de som var barn og tenåringer under tvangsevakueringen av Finnmark og Nord-Troms i 1944, og latt dem møte barn som er på flukt i dag, for de har noe felles. Vi har hatt krigsbarn til alle tider. Barn har vært og er alltid uskyldige ofre for de voksnes krig, sier dokumentarfilmskaper Ellen-Astri Lundby til Dagsavisen.

Brenninga av fikseværet Finnkongkeila er for oss et symbol på krigens konsekvenser for individ og samfunn i Finnmark.

Vi tar folk ut til " Finnmarks pompeii " i veteranbåten" Gamle Mårøy " sammen med forfatter og journalist Torill Olsen. Vi har til og med laget en utendørs utstilling om Finnkongkeila.

Gamvik museum skal vise oss et viktig kunstnerisk samarbeid mellom russiske og norske fotografer, samt et møte med gamvikfolks krigsopplevelser i utstillingen " Krig og Gamvik ".

Det blir smakebiter fra grop og grill, høsting og eting i fjære og tradisjonsmat .

Våre dyktige kakebakere svikter heller ikke i år, i pausen under konserten med Elle Marja Eira og Jørn Hoel, byr vi på verdenes beste kakebord.

Vi avslutter med gruppa " Tidevann " som tar oss med inn i Finnmarks historie og kultur med fortellinger, musikk - og allsang. En pubkveld slik vi vil ha det her i fiskeværet Gamvik

Vi skaper opplevelser for alle som bor og besøker Gamvik, og vi gjør dette på dugnad.

Vi har laget Kulturdugnad Gamvik 2019 for dere alle !