Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Eventyr Måsøy kommune

Boken "Eventyr og sagn fra Måsøy kommune", produsert av Måsøy museum 2018

Denne samlingen inneholder fortellinger fra Vest-Finnmark

Dette er boken for deg som er interessert i lokale fortellinger fra Finnmark!

Les de fantastiske fortellingene, med nye helside illustrasjoner og design.

Eventyr for barn og voksne. Fortellinger fra forskjellige tider og et mangfoldig opphav. Denne boken gjør ære på muntlige fortellertradisjoner og betydningen av åndelighet i gamle dager.

Pris 250,- er ekskludert porto i nettbutikk.

 

 

 

250,- NOK
madam juel

Norske selskabs moder - Madam Juel

Historien om Anna Catharina Praëm 1738-1809 av Claus Dahl og Arnt-Erik Sellias

Denne korte men faglig sterke historieutgivelsen, forteller om hvordan Madam Juel var avgjørende for Det norske selskabs vilkår i København. Den forteller også om hennes bånd til nordmenn, som førte til at hun levde sine eldre dager i Nord-Norge.

Sammen med den nyutdannede presten Tobias Brodtkorb Bernhoft bodde hun på Måsøy prestegård i 5 år (1792-1797). Dette er en historie om nordmenn ute i verden, samt om internasjonale relasjoner til Måsøy. Anbefales! 

60,- NOK
Selmer Nilsen, utstillingsplakat, Måsøy museum

En norsk spion i kulden - Historien om Selmer Nilsen (1931-1991)

Selmer Nilsens virke er en rik og spesiell historie som binder store internasjonale konflikter sammen med Nord-Norge. Nilsen ble delaktig i en diplomatisk krise mellom Sovjetunionen, USA og Norge angående amerikanske spionasjefly (U-2) på norsk jord.

Spionasjevirksomheten på vegne av Sovjetunionen foregikk i Norge fra 2. verdenskrig til midten av 1960-tallet. Historien om Selmer Nilsen er en av de kjente spionhistoriene i Norge etter 2. verdenskrig, og en sak som førte til domfellelse.

Dette heftet fokuserer på Selmers omfattende arbeid i etteretning, hvilket teknisk utstyr som ble brukt, og hva som var målene med oppdragene.

Redaktør: Sofus Vikeså Kjeka
Utgivelsesår 2017, Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark

50,- NOK
Utstillingsplakater_partisan-page-001_500x300[1]

Partisangruppen i Måsøy kommune (1943-45)

Dette heftet går i dybden på historiene om den norsk-russiske motstandsgruppen som holdt til i Måsøy kommune under 2. verdenskrig.

Måsøy museum stiller ut en rekke gjenstander fra gruppens skjulesteder og dokumenterer at motstandsarbeid i Finnmark var krevende. Samtidig var samarbeid med russiske allierte sterkere, og slik som flere motstandsgrupper i Finnmark fikk man ofte militæropplæringen i datidens Sovjetunion.

Redaktør: Sofus Vikeså Kjeka
Utgivelsesår 2017, Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark

50,- NOK