På nordøstsida av Hjelmsøy er det ei lita vik som heter Keila. På gamle sjøkart er vika benevnt som Fuglevik. Årsaken ligger trolig i at vika ligger like i nærheten av det berømte fuglefjellet Stauren. Like vest for innløpet til Keila ligger det ei hula i fjellet med inngang helt ned i fjæra. Denne hula kalles Daumannsreva og den gjømmer på ei historie fra gamle daga, da russerne fòr på herjingstokter i Finnmark. Den gang stod det ei kirke i Keila. Som andre kirker i Finnmark var den fullstappa av kostbarheter i gull og sølv.

Prestefamilien bodde i Keila. En dag oppdaga befolkningen 4 russeskuter som kom seilende om Svartviknæringa og med kurs mot Keila. Men omstendighetene ville det slik denne gangen at uvær kom og russerne måtte snu. Presten fikk beskjed om russernes komme. Han bar derfor ut av kirka alt som var av verdi. Deretter gjømte han gjenstandene i den omtale hula utafor Keila.

Alle skjønte at russerne ville komme tilbake. Ganske snart kom de. Denne gangen ankra de opp på østsiden av Hjelmsøy fordi det da var mindre sannsynlig at de ville bli oppdaga derfra. Overfallsmennene gikk over fjellet til Keila. Presten hadde fått beskjed i god tid om russernes komme. Han tok derfor med seg familien, hustru og fire barn, til hula for å gjømme seg der. Andre beboere løp til fjells ettersom de var fåtallig og heller ikke hadde våpen å forsvare seg med.

Presten hadde en stor og prektig hund. Han var svært glad i denne hunden. Prestefrua derimot, ba ham drepe hunden. Kan hende ville hunden avsløre dem om den begynte å knurre og bjeffe når fremmedfolk kom. Men presten ville ikke avlive hunden og den blei derfor med inn i hula.

Da russerne kom til kirka fant de den tom for verdigjenstander. De forstod at de var oppdaga og at gjenstandene antakelig var lagt et sted i fjellet. De begynte derfor å leite i Keila og i fjellet der omkring. Tid hadde de nok av. Etter hvert kom de i nærheta av hula der prestefamilien befant seg. Inngangen lå så nær sjøen at den var vanskelig å oppdage for folk som var ukjente. Men da hunden hørte folk utenfor hula begynte den å gjø. Dermed blei de oppdaga. Russerne forstod at presten hadde kirkas verdigjenstander med seg i hula. Men å gå inn i hula våga de ikke ettersom inngangen var så trang at bare en og en person kunne ta seg inn. Da fant overfallsmennene på å gjøre opp ild ved inngangspartiet. Røyken trakk inn i hula. Røyken kvalte da både prestefamilien og hunden. Inne i hula fant russerne alle kirkas verdisaker som de tok med seg.

Likene av den myrdede prestefamilien blei liggende i hula. Så seint som i år 1900 fant man beinrester i hula. Dessuten oppdaga man også knapper og småting etter prestefamilien. Hula har siden den gang båret navnet Daumannsreva.