Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • ForedragMOS_28-6-2018

  Foredrag torsdag 28. juni 2018 kl.19.00

  "Nordområdenes strategiske betydning gjennom den andre verdenskrig" med Marius O. Stenvold
   

  Foredraget hans går på den strategiske betydningen Nordområdene spilte for de krigførende partene under den andre verdenskrig. Her vil han forklare hva han legger i begrepene strategi og Nordområdene. Videre vil han vise til hvordan de ulike partene vurderte sine strategiske interesser i Nordområdene i tråd med hvordan krigen utviklet seg.

 • Eyes of Children Åpningsseminar-

  "Eyes of Children"

  I 2018 er det 70 år siden Nakba, da palestinere ble tvunget til å forlate sine hjem og sitt land.
  Rashedieh i Libanon er en av leirene som har huset generasjon etter generasjon med palestinske flyktninger. I fotoprosjektet Eyes of Children viser barna frem livet sitt der.

  Åpningsseminar på Gjenreisningsmuseet lørdag 12. mai. Utstillingen står til 8. juli.

 • Foto: NRK Finnmark

  "Snublesteiner"

  Om snublesteiner i Finnmark på NRK Finnmark  26.3.2018  Isak Meyer Goldmann fra Hammerfest og Phillip Phillipsohn fra Berlevåg skal endelig få sine snublesteiner. Det finnes fra før et minnesmerke for Goldmann på rådhuset i Hammerfest laget av barnebarnet hans Tova Cohen.

  Snublesteiner er minnesmerker over ofrene for nazismen under andre verdenskrig. Snublestein.no viser hvor snublesteiner for deporterte jøder fra Norge er lagt og gir informasjon om hver enkelt person det er lagt stein for.
  Nettportalen ble åpnet i november 2015 og oppdateres fortløpende

   

 • Tove Johansen og Daniela Kötter

  Magasinprosjektet

  I mange år har Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms jobbet for å få større og bedre magasin for gjenstandene i samlingen, samt arbeidsrom for konservering. Prosjektet har vært ute på anbud, og oppdraget er tildelt entreprenøren SB2 AS fra Alta.

  «Utbedringen av magasinet er et etterlengtet løft for Gjenreisningsmuseet som vi har ventet lenge på. Vi ser fram til å kunne jobbe mer effektiv med den viktige samlingen vår.» uttaler avdelingsleder og historiker Nina Planting Mølmann.

  Trykk her for å høre intervju med Nina i NRK Finnmark. Innslag nr 4.

   

   

 • Foto: Gjenreisningsmuseet

  Teleutstillingen på Gjenreisningsmuseet.

  Teleutstillingen holder stengt på grunn av ombygging i museets magasin.

  Gjenåpning 4. kvartal 2018.

  Velkommen tilbake!