Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Tove Johansen og Daniela Kötter

  Magasinprosjektet i Hammerfest

  I mange år har Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms jobbet for å få større og bedre magasin for gjenstandene i samlingen, samt arbeidsrom for konservering. 

  «Utbedringen av magasinet er et etterlengtet løft for Gjenreisningsmuseet som vi har ventet lenge på. Vi ser fram til å kunne jobbe mer effektiv med den viktige samlingen vår.» uttaler museets leder og historiker Nina Planting Mølmann.

   

 • Foto: Gjenreisningsmuseet

  Teleutstillingen på Gjenreisningsmuseet.

  Teleutstillingen holder stengt på grunn av ombygging i museets magasin.

  Gjenåpning 4. kvartal 2018.

  Velkommen tilbake!

 • Foto: Julia Stangeland/Gjenreisningsmuseet

  Snøkrystaller

  «De siste ukene har flere elever og lærere besøkt Gjenreisningsmuseet for å lytte til Juleforteljinger om andre verdenskrig og tida etterpå. Sammen har vi også laget snøkrystaller. Til sammen har vi fått opp 191 snøkrystaller til pynt i museet. Snøkrystallene er laget av barn og voksne på juleverksted 25. september, elever og lærere fra Voksenopplæringa i Hammerfest, innføringsklassen på Baksalen skole, 5. trinn på Fuglenes skole og 1.-4. trinn på Forsøl skole.»

   

 • Foto: Julia Stangeland/Gjenreisningsmuseet

  Skjebnehøst med Alf R. Jacobsen

  Mange hadde møtt opp torsdag 2. november for å høre forfatter og hammerfesting Alf R. Jacobsen fortelle om sin siste bok Skjebnehøst. Jacobsen la enda flere brikker til puslespillet om finnmarkingene og nordtromsværingenes skjebnehøst, høsten 1944. Ikke minst puslet han frem et tydeligere bilde av det nordligste Norges rolle i verdenspolitikken og hvordan denne spente siste fasen av andre verdenskrig også påvirket vår vesle avkrok av verden. Jacobsen presenterte ny forskning og interessante analyser. Brikkene har blitt flere og bilde har blitt tydeligere.

 • Foto: Wivi H. Hansen

  Kulturminnedagen - Porsa 17. september 2017

  Vargsund grendelag stod for servering og tilretteleggelse, Tore Nilsen fra Hammerfest Energi og leder for Porsa Kraftstasjon hold foredrag om historien. Julia Stangeland fra Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms holdt foredrag om Lyra, nedbrenning og gjenreisning ved Porsa kraftlag. Wivi Hansen fra Kvalsund kommune var koordinator.