Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Terje Abusdal

  H e i m a t (t)

  Tirsdag 17.07 kl.17.00 kan du få se resultatet av den prisbelønte fotografen Terje Abusdals to arbeidsperioder i Berlevåg. Han har bl.a. fotografert landskap, krigsminner og flere av våre innbyggere som har opplevd å måtte forlate hjemmet sitt på grunn av krig.
   

 • Torsketungeskjæring

  Kystens dag

  Mandag 11. juni inviterte vi 4.-8. klasse ved Berlevåg skole til museet for å markere Kystens dag. Våre frivillige hjelpere ga elevene et innblikk i kystkultur og viste dem arbeid med lineegning, torsketungeskjæring, sløying, bøting av garn og båtknuter. Elevene fikk også i oppgave å tegne hvordan de så for seg at plastproblematikken i havet hadde utviklet seg i år 2050. I tillegg testet de ut det nye PC-spillet "Fishing Barents Sea", som museet nylig har kjøpt inn til barneavdelingen.

 • Plastkveita står utenfor berlevåg Havnemuseum_800x530

  "Plastkveita"

  "Plastkveita" er resultatet av et søppelprosjekt om marint plastavfall, som er ledet av kunstner Eirik Audunson Skaar og eid av Havnemuseet. Plastkveita hilser nå alle museets besøkende velkommen idet de svinger inn på plassen foran Havnemuseet. Skulpturen har et metallskjelett som både barn og ungdom i Berlevåg har vært med på å dekorere. Dekoren er plastsøppel fra fjæra, som elever fra 7.-10. trinn ved Berlevåg skole har plukket i Gulgofjorden under et søppeltokt med den gamle lokalbåten MS Mårøy. Søndag 27. mai var det avduking av kunstverket.

 • IMG_0885_500x375

  På søppeltokt med Gamle Mårøy

  Tidlig om morgenen 22. mai dro 7.-10. klasse til Gulgofjord med den gamle lokalbåten Mårøy. Da var det 38 år siden Mårøy sist var i Berlevåg. På 1960-70-tallet gikk MS Mårøy i Tanaruta, som gikk mellom Vardø og Mehamn, og var da innom bl.a. Kvitnes, Molvik og Gulgofjord i Berlevåg kommune. Lokalbåtene var da fremdeles viktig for å sikre de veiløse samfunnene kontakt med de større stedene. Det knaket i den gamle kaia, tilhørende Arne Frantzen, da elevene forlot båten for å samle sammen søppel i fjæra. Det var en stund siden sist den hadde tatt imot en slik stor båt. Elevene plukket til sammen over tjue sekker med med alt fra garn- og taurester, til husholdningsavfall og bygningsavfall.

 • Mårøy%2Bsort%2Bhvit_600x449 (1)

  Lokalbåt på gamle trakter

  22. mai kommer "MS Mårøy" en tur til Berlevåg. I dag blir den blant annet ivaretatt av Gamle Mårøys Venner i Hammerfest. Den vil bruke 15 timer på turen til Berlevåg. På formiddagen skal den ta med 7.-10. klasse ved Berlevåg skole til Kvitnes, en av de gamle anløpsstedene i Tanafjorden. På ettermiddagen, kl 16-18.30 vil Mårøy ligge i Berlevåg havn -  og det vil være åpent skip med servering. Les mer om Mårøy HER