Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Skolebesøk_800x600

  Markering av Samefolkets dag

  6. februar var mellomtrinnet og ungdomstrinnet ved Berlevåg skole på besøk på Havnemuseet for å markere Samefolkets dag. Vi hadde lagt opp ulike poster der skoleelevene blant annet så film og snakket litt om fornorskningspolitikken, som utspant seg fra tidlig 1700-tallet og helt frem til 1960-tallet. Elevene lærte også at Samefolkets dag feires 6. februar fordi dette var datoen for samenes første felles møte og offisielle samarbeid over landegrenser og grupperinger. Dette møtet ble holdt i Trondheim i 1917. Skolebesøket ble avsluttet med bidos og quiz.

 • Eirik

  100.000 kr fra Sparebankstiftelsen til «Plastkveita» – et miljøprosjekt med unge i Berlevåg

  I høst fikk Berlevåg Havnemuseum den hyggelige nyheten om innvilget søknad  på 100.000 kr fra Sparebankstiftelsen til et miljøprosjekt sammen med kunstner og journalist Eirik Audunson Skaar og skolen. Skaar har allerede vært i Berlevåg og holdt workshop hvor skoleelever undersøkte kommunens krigshistorie. Dette prosjektet var svært vellykket og fikk mye oppmerksomhet, også i media. Han ønsket seg tilbake hit, og ble enige med museet og skolen om et miljøprosjekt. 

 • IMG_2751

  Loe-hytta blir utbedret

  Rekonstruksjonen av hytta var en del av "Fotefar mot nord"-prosjektet som ble gjennomført i de nordligste fylkene tidlig på 1990-tallet. I den opprinnelige hytta bodde familien Loe under en del av krigen. Dagny og Osvald hjalp partisanene som var stasjonert i nærheten.Opprullingen av partisanvirksomheten førte til henrettelse for Osvald og tukthus for Dagny. Ungene ble spredt rundt omkring.

  Les mer>> 

 • HjemJPEG

  Markeringen av flyktningdagen 21. september

  Torsdag 21. september markerte vi flyktningdagen med utstilling og servering av syrisk mat ved Havnemuseet. Utstillingen viser fotoportretter og tekster av noen av menneskene her i Berlevåg, som har opplevd å måtte flykte fra hjemmene sine på grunn av krig. 13 av disse er fra Syria, én er fra Jemen og tre er nordmenn som opplevde tvangsevakueringen fra Berlevåg under andre verdenskrig. Portrettene er tatt av fotograf Arnt Eirik Hansen. Utstillingen står til 19. oktober.

 • Tore Smed2_600x338

  Åpning av smie 17. september

  I forbindelse med Kulturminnedagen åpnet vi en ny utstilling på museet om de gamle smiene i Berlevåg. Statens Havnevesen hadde tidligere to smier - én på det som i dag er museumsområdet og én i steinbruddet i Løkvikdalen. Utstillingen består av originalt smedutstyr og innredning, i tillegg til tekst og foto som prestenterer noen av smedene i Berlevåg, og som gir et lite innblikk i hvor viktig arbeidet de gjorde var.

  Arrangementet hadde over tredve besøkende, som fikk se Tore Bratlien vise frem sine smedkunster, se på den nye utstillingen, samt kose seg med kaffe og kaker.