Museets magasin skal gjenreises og samlingen har fått nye flotte kulisser hvor bevaringsforholdene er optimale for ethvert behov. Åpningen ble feiret med utstillingen "Gull eller gråstein" designet av Maria Stephansen. Vi ble ønsket velkommen av konstituert avdelingsleder Evelyn Johnsen, fikk høre litt om prosjektet av Daniela Kötter og hilsen fra Direktør og museumsselskapet fra styreleder Leif Vidar Olsen. Prosjektavdelingen hos kommunen og entreprenør SB2 som har stått for utbyggingen ble takket, sammen med Gerd Hagen som har vært en viktig støttespiller for Museet.

Publikum fikk så ta en titt i utstillingen som viser litt av mekanismene bak kulissene i Gjenreisningsmuseet og bilder av prosessen fram mot nytt magasin.

Den offisielle åpningen av magasinet ble så foretatt nede i magasinområdene. Her talte Gerd Hagen om kommunens visjoner for museumsbygget og Varaordfører Marianne Sivertsen Næss talte om blant annet sitt første møte med museet og den betydningen museet har for samfunnet. Varaordfører sto så for den offisielle åpningen, klippen snora og erklærte magasinet for åpnet.

- Tilbakeflyttingen kan starte -  

Festen fortsatte med omvisning i magasinene, arkivet og verkstedet og selvfølgelig; kake.

 

Les mer på

Ifinnmark (for abonnenter) https://www.ifinnmark.no/vest-finnmark/hammerfest/kultur/har-pusset-opp-for-over-14-millioner-kroner-innflyttingen-tar-halvannet-ar/s/5-81-928456

Hammerfestingen (for abonnenter) https://hammerfestingen.no/apnet-det-nye-magasinet/

https://hammerfestingen.no/na-starter-tilbakeflyttingen/

Nrk Finnmark https://www.nrk.no/finnmark/endelig-penger-til-a-ta-vare-pa-historia-1.13167782