Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark starter opp et turneprosjekt under Nordkapp Filmfestival i september. Prosjektet inneholder en turne med filmregissør Knut Erik Jensen som skal besøke alle vår 6 museer fra Hammerfest i vest til Berlevåg i øst. Målgruppen for prosjektet er å invitere inn eldre til et møte med filmregissør Knut Erik Jensen.

Arrangementene er lokalt tilpasset ved de ulike museene med tema og filmvalg. Gjennom et møte med Knut Erik Jensen og hans filmproduksjoner, fokus på Finnmarks historie og kultur vil museene skape en møteplass for våre seniorer for hyggelig samvær, opplevelser og prat.

Prosjektet har som mål å forebygge ensomhet blant eldre, men arrangementene er åpne for alle som ønsker å delta, uavhengig av alder.

Gjenreisningsmuseet og museene for kystkultur og gjenreisning inviterer alle seniorer og andre interesserte til møte med Knut Erik Jensen lørdag 16. oktober kl 13.00 på Arktisk kultursenter. Det blir servering av kaffe og kake i foajeen i etterkant.

Prosjektet er støttet av Statsforvalteren i Troms og Finnmark

 

Velkommen!

 


Lørdag 16.10.2021, kl. 13:00 på AKS i Hammerfest

Arrangementet er gratis, men billetter må hentes ut i forkant. Hent billetter til arrangementet her.


 

Program: «4 korte av Knut Erik Jensen»

Velkomst til et møte med regissør Knut Erik jensen

1. MORGEN

«Morgen» er et surrealistisk portrett av et vakkert naturlandskap som bærer på en uendelig tung historie. Dette er en personlig film fra Knut Erik Jensen som starter på en gammel sjark på havet med retning mot et øde landskap.

2. SKRED-SKOGEN

En Gutt og en Pike ligger i Skred-skogen. Fantaserer, assosierer, drømmer. Tid er oppløst og fører dem fritt inn og ut av fortid, nåtid og virkelighet.

3. MINNESMERKE

Gjennom et ungt pars nysgjerrige kurtise i krigens ruiner forsvinner barrieren mellom tid og rom, og vi blir minnet på at det som skjedde da, kan skje igjen.

4. MØRKETID

En folkemengde er samlet på kaien i et lite fiskevær. Hitler har bestemt at alle skal tvangsevakueres. En pike blir vitne til hendelsen og gjenopplever katastrofen.

(Totalt tid på filmene: 45 min.)

 

I etterkant av filmene vil det være en samtale med Knut Erik om hans kunstnerskap og virke, og hans forhold til Finnmarks historie og kultur.

 

Du kan lese om arrangementene som hittil er gjennomført: