Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
 • Arvid Bye Foto Jeanette Hickman

  Takk Arvid!

  Fredag 15. mars tok vi farvel med vår direktør Arvid Bye. Etter kort tids sykdom måtte han gi tapt 8. mars 2019. Han har betydd veldig mye for våre museumsavdelinger og ansatte. Han gjorde blant annet en stor innsats for flyttingen av Nordkappmuseet, for nytt magasin i Gjenreisningsmuseet i Hammerfest og for innlemmelsen av den nye avdelingen ved Foldalbruket i Kjøllefjord. Museet vil ikke være det samme uten Arvid.

 • tittel

  Barn i gjenreisningstid

  Ny utstilling på Nordkappmuseet, vises i perioden 24.01.2019 - 17.05.2019.

  En utstilling som utforsker barns oppvekst på 1940- og 50-tallet i Nordkapp Kommune. 

 • Svetlana forteller

  Samenes nasjonaldag i Gamvik

  Samenes nasjonaldag ble i år markert i Gamvik for første gang. Museet hadde invitert elever fra Skjånes, Mehamn og Gamvik skole.
  Det var omvisning i faste utstillinger med vekt på sjøsamene. I tillegg fikk elevene se en vandreutstilling kalt «Samiske hus».

  Det kom 74 elever og 12 voksne til arrangementet.

  Les mer og se bilder

 • Nynke 1_500x375

  Ny avdelingsleder i Havøysund

  Mandag 5. november var første arbeidsdag for Nynke van Dijk ved Måsøy museum.

  Hun kommer fra Nederland, men har bodd de 3 siste årene i Norge. Fra hjemlandet har hun master i historie og en master i miljøkunnskap der hun bl.a. har skrevet om norsk hvalfangst. Ved Universitetet i Tromsø har hun tatt fag om nordområdene og samisk kulturkunnskap.

  Nynke har hatt sommerjobb ved Gamvik museum og Slettnes fyr de to siste årene.

 • Foldal fra vest beskåret_500x357

  Ingenting til Foldalbruket på statsbudsjettet for 2019

  Vi hadde et håp om økt driftstilskudd fra Kulturdepartementet i 2019. Museet har overtatt ansvaret for drift av det fredede fiskerianlegget Foldalbruket i Kjøllefjord.

  Tre år på rad har vi søkt om å få dette akseptert som utvidet konsolidering, men nei heller ikke i regjeringens forslag til budsjett for 2019 er tiltaket nevnt.

  Foldalbruket er det eneste komplette anlegget av denne typen som nå står igjen i Finnmark, gjenreist etter krigen, men som en direkte videreføring av tradisjonene fra før krigen. Anlegget ble fredet etter kulturminneloven i 1994 og er tatt vare på takket være  en omfattende dugnadsinnsats fra Kjøllefjord kystlag i mer enn 20 år.